2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ VE BÜTÜNLEME SINAVI İLE İLGİLİ ESASLAR

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ VE BÜTÜNLEME SINAVI İLE İLGİLİ ESASLAR

 

 

 

08 Temmuz 2020

Final Sınavları sonunda mezuniyete hak kazanan ve bu yarıyılda DC notu olduğu halde Bütünleme Sınavına girmek istemeyen öğrencilerin USIS Otomasyon Sistemi üzerinden onay işlemi

09-14 Temmuz 2020

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Y.Y. Bütünleme Sınavları (Sınavlar Online yapılacaktır)

 

16 Temmuz 2020

(Saat:13:00’a kadar)

Bütünleme Mazeret Sınavı için Gerekçeli Dilekçelerin Bölümlere Gönderilmesi (Öğrencilerimiz gerekçeli sınav başvuru dilekçelerini kendilerine ait std.yildiz.edu.tr uzantılı e-posta adresi üzerinden, kayıtlı bulundukları Bölüm Başkanlığının kurumsal e-posta adresine göndereceklerdir.)

16 Temmuz 2020

İlgili Kurullarca Dilekçelerin İncelenerek Karar Bağlanması, İlgili Öğrenciye Bilgi Verilmesi ve Bütünleme Mazeret Sınav Takviminin İlanı

17 Temmuz 2020

Bütünleme Mazeret Sınavları

17-19 Temmuz 2020

Bütünleme Mazeret Sınavları Not Girişleri

08-19 Temmuz 2020

İlgili Öğretim Elemanlarınca 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı Bütünleme Sınav Sonuçlarının Sisteme Girilmesi

 

DİKKAT: 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılı final sınavları sonunda mezuniyete hak kazanan  ve DC notu olduğu halde bütünleme sınavına girmek istemeyen öğrenciler, USİS otomasyon sistemi üzerinden, 08 Temmuz 2020 tarihinde (saat: 24:00a kadar)  Bütünleme İşlemleri / Öğrenci Bütünleme Sınav Onayı” modülü aracılığı ile Bütünleme Sınavına girmeyecekleri dersler için “HAYIR” seçeneğini işaretleyerek “KAYDET” işlemi yapacaklardır.

 

BÜTÜNLEME SINAVI İLE İLGİLİ ESASLAR

YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 30.Maddesi uyarınca Bütünleme sınavına ilişkin esaslar şunlardır;

1. Bütünleme sınavına girebilmek için; ilgili derslere sınavın yapılacağı eğitim–öğretim yılında kayıt yaptırmış olmak ve bu derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmak zorunludur. Bütünleme sınavlarına giremeyen öğrencilere bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez.

2. Öğrenciler DC ve daha düşük notlu derslerden (F0 hariç) bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer.  Bütünleme sınavı sonunda ara sınav, yarıyıl içi çalışmaları ve bütünleme sınav notunun ağırlıkları dikkate alınarak harfli başarı notu belirlenir.

3.  Bir dersin bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere E (Eksik) notu verilir ve bu dersin harf notu, yarıyıl sonu harf notu olarak kalır. Bütünleme harf notları yarıyıl not ortalamasına katılır.

Not: Devamsızlığı bulunmayan öğrencilerden final sınavına girmeyenlerin nihai harf notlarının sisteme F0 olarak girilmemesi gerekmektedir. Derslere devamı olup final sınavına girmeyen öğrencilerin harfli notlarının ne olacağı ara sınav ve final sınavlarının belirlenen (yalnızca 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı için %30 ara sınav + %70 final) ağırlıklar sonucuna göre karar verilmelidir.  Bu durumda öğrencinin final notu 0 (Sıfır) olarak alınacak ve harfli notu  belirlenecektir.

Devam koşulunu sağladığı halde yarıyıl sonu (final) sınavına girmeyen öğrencilere devamsız anlamında F0 notu verilmesi halinde, öğrenciler Bütünleme Sınavına giremeyeceklerdir.