Teknofest 2021

Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin dördüncüsünün 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Düzenlendiği 2017 yılından bu yana akademik paydaşı ve destekleyicisi olduğumuz TEKNOFEST’te elde ettikleri başarılarla festivalde Yıldız rüzgârı estiren takımlarımız, 2020’de de bu geleneği bozmadı. Takımlarımız, tüm üniversiteler arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’ni en yüksek sayıda finalist takım sayısına ulaştırmış ve kazandığı 10 derece ile en yüksek sayıda derece alan üniversite olma başarısına eriştirmiştir. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilginin arttırılması hedeflenerek geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmaya katkıda bulunmak amacıyla, roketten otonom sistemlere, tarımdan sualtı sistemlerine çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarla binlerce gencin projesine destek olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda beş milyon TL. üzerinde malzeme desteği sağlanıyor. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise dört milyon TL.'nin üzerinde ödülün sahibi olacak. “Ar-Ge’de Lider, Eğitimde Lider” parolası ile yoluna devam eden üniversitemizi, ulusal alanda öncü, ülke kalkınmasına ve milli hamlesine katkı sağlayan, yenilikçi ve proaktif, yeni nesil dijital çağa uygun donanım ve yetkinliklere sahip bir üniversiteye dönüştürme hedefimiz doğrultusunda bu yıl da yarışmalara katılacak öğrenci sayımızın artmasını ümit ediyoruz. 34 farklı kategoride teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2021’e son başvuru tarihi 28 Şubat 2021 olarak belirlenmiştir.