Haberler ve EtkinliklerTüm Haberler

TAGEM Tarafından Desteklenen Projelerimizin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenen, yürütücülüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalürji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet ARICI’nın yaptığı “Ekşi Hamurdan Starter Kültür Olarak Kullanılabilecek Mayaların İzolasyonu, Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Bu Mayaların Ekmek Üretiminde Kullanılması” başlıklı TAGEM-13/ARGE/04 nolu ve yürütücülüğünü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ’IN yaptığı “Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti için Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi” başlıklı TAGEM-13/ARGE/03 nolu projelerin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalürji Fakültesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammet ARICI bir açılış konuşması yaptı. Toplantıya, İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Ar-Ge biriminden Hakan ÇOLAK, Muammer BAŞ ve Murat ELLİALTI, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya- Metalürji ve Fen-Edebiyat Fakülteleri Öğretim Üyeleri ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan bir topluluk iştirak etti.

Daha sonra proje yürütücüleri Kimya-Metalürji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muhammet ARICI ve Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ “Ekşi Hamurdan Starter Kültür Olarak Kullanılabilecek Mayaların İzolasyonu, Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Bu Mayaların Ekmek Üretiminde Kullanılması” ve “Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti için Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi” isimli projeleri tanıtarak, projelerin geldikleri aşama ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Proje sonrasında dinleyicilerin soruları cevaplandırılarak toplantı sonlandırıldı.

 

 

http://www.tarim.gov.tr/TAGEM/Sayfalar/Anasayfa.aspx