Sıra | Yıl | Öğrenci Ad-Soyad | Tez Başlığı | Danışman |
1 | 2014 | Saniye AKDAŞ |
Mandalinaların farklı kurutma şartlarında biyoaktif bileşenlerinin degradasyon kinetikleri |
Yrd.Doç.Dr. Mehmet BAŞLAR |
2 | 2015 | Merve KAYA | Sinbiyotik yoğurt üretimi ve reolojik fonksiyonel ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi | Yrd.Doç.Dr. M. Zeki DURAK |
3 | 2015 | Gözde KUTLU | Misk adaçayı (Salvia sclarea) tohumlarından optimum koşullarda üretilen gamın fizikokimyasal, kompozisyonel ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi | Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ |
4 | 2015 | Ayşegül BEŞİR | Kudret narı (Momordica charantia L.) ekstraktı içeren polimerik mikro/nano partikül ve liflerin elektrospinning yöntemi ile eldesi | Doç.Dr. Talip KAHYAOĞLU |
5 | 2015 | Zeynep Hazal TEKİN | Biberlerin kurutulmasında kalite özelliklerinin iyileştirilmesi amacıyla ultrason destekli vakum kurutma yönteminin uygulanması |
Yrd.Doç.Dr. Mehmet BAŞLAR
|
6 | 2016 | Gizem Cansu FEYZİOĞLU | Satureja hortensis L. uçucu yağ yüklenmiş kitosan nanopartiküllerinin ve kitosan filmlerinin üretimi ve karakterizasyonu | Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
7 | 2016 | Hüma FERSAHOĞLU | Farklı renklerdeki gülhatmi çiçeklerinin biyoaktif özellikleri | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
8 | 2016 | Mahmut KILIÇLI | Marulların mikrobiyal güvenliğinin sağlanmasında düşük şiddetli elektrik akımı ve ultrases işlemlerinin etkisi | Yrd.Doç.Dr. Mehmet BAŞLAR |
9 | 2016 | Perihan Kübra ÇİÇEK | Elektrodöndürme tekniği ile üretilen kurkumin yüklü gliadin nanoliflerinin üretimi ve karakterizasyonu | Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ |
10 | 2016 | Ahmet Abdullah US | Yeşil çaylardan farklı yöntemlerle kateşin ve kafein ekstraksiyonu ve bunların saflaştırılması için uygun adsorbanların belirlenmesi | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
11 | 2016 | Cansu AKGÜL PEHLİVAN | Çölyak hastaları için ekmek yapımında gölevez (Colocasia esculenta L. schott) yumrusunun kullanımı | Prof.Dr. Muhammet ARICI |
12 | 2016 | Nihan SAĞCAN | Yeşil çaydan L-teanin ekstraksiyon optimizasyon ve saflaştırılması | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
13 | 2016 | Aslı MUSLU | Gıda atıklarından geri kazanılan modifiye pektinin reolojik özelliklerinin belirlenmesi | Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ |
14 | 2016 | Ceyda VATANSEVER | Gıda endüstrisinde kullanılan glukomannan yapılı biyopolimerlerin kompozisyonel, moleküllerin, termal ve arayüzey (Hava/su) özelliklerinin belirlenmesi | Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ |
15 | 2016 | Eda ÇALIŞKAN | İstanbul ilinde satışa sunulan pastaların patojen varlığının incelenmesi | Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
16 | 2016 | Elif Şeyma USLU | Zayıf unların ekmeklik kalitelerinin pelemir (Cephalaria syriaca) ekstraktı ilavesiyle geliştirilmesi | Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
17 | 2016 | Miray SARDOĞAN | Badem iç kabuğunun unlu mamüllerde değerlendirilme imkanları | Prof.Dr. Muhammet ARICI |
18 | 2017 | Ayşen ARSLAN DEVELİOĞLU | Un ve unlu mamüllerde L-sistein tespitine yönelik kromatografik ve spektroskopik metodların geliştirilmesi | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
19 | 2017 | Hamza GÖKTAŞ | Farklı polimerizasyon derecesine sahip inülinin kaplamalık çikolatada kullanım olanaklarının araştırılması | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
20 | 2017 | Kübra ÖZKAN | Fermentasyonun bazı sebzelerin biyoaktif özelliklerine etkisi | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
21 | 2017 | Hakan BAŞDOĞAN | Tahinlerdeki faz ayrımı ve reolojik özellikler üzerine ultrases işleminin etkisi | Yrd.Doç.Dr. Salih KARASU |
22 | 2017 | Olgun ÇIRAK | Fourier transform infrared spektroskopisi (FTIR) ile sütte tür tayini yapılması | Yrd.Doç.Dr. M. Zeki DURAK |
23 | 2017 | Saliha MEMİŞ | Çemen tohumu bazlı nanokil katkılı biyobozunur nanokompozit film üretimi ve karakterizasyonu | Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
24 | 2017 | Alican AKÇİÇEK | Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması | Yrd.Doç.Dr. Salih KARASU |
25 | 2017 | Tuğçem ÖZKAYA | Melastan dekstran üreten leuconostokların izolasyonu dekstran üretimi ve özellikleri | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
26 | 2017 | Selma KAYACAN | Farklı monofloral arı polenlerinin gama ışınlama ve UV-C uygulaması ile dekontaminasyonu | Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ |
27 | 2017 | Berivan ATA | Sıcak suya daldırma yönteminin havucun raf ömrü ve kalitesine etkisi | Prof.Dr. Muhammet ARICI |
28 | 2017 | Burcu KARAMAN YAŞAR | Gölevez nişastasının yapısal, fizikokimyasal ve jeleşme özelliklerinin belirlenmesi | Prof.Dr. Muhammet ARICI |
29 | 2017 | Umay Sevgi VARDAR | Patates lifinin karakterizasyonu ve glutensiz ekmeğin reolojik ve teknolojik özelliklerine etkisi | Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ |
30 | 2017 | Mustafa Ümit İRKİLMEZ | Sürekli sistemde ultrason uygulamasının şalgam suyunun raf ömrü ve kalite özellikleri üzerine etkisi | Prof.Dr. Muhammet ARICI |
31 | 2017 | Adem CAN | Süte yumurta ilavesinin üretilen çeşnili süzme yoğurtların bazı fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi | Yrd.Doç.Dr. M. Zeki DURAK |
32 | 2017 | Neyran ŞAHAN | Buğday, maş fasulyesi ve yeşil mercimek tohumlarının çimlendirme öncesi bitki hidrosolleri ile dekontaminasyonu | Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |
33 | 2019 | Ecem POYRAZ YILDIRIM | Dinamik ışık saçılım spektroskopisi ile zein polimerinin mikroreolojik özelliklerinin belirlenmesi | Prof. Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ |
34 | 2019 | Burcu KARAKELLE | Proses Koşullarının Farklı Oranlarda Amiloz/Amilopektin İçeren Nişastaların Jelleşme Davranışına Etkisi | Dr. Öğr. Üyesi Ömer Said TOKER |
35 | 2019 | Zeynep YAVUZ | Ekmeklik Unlara Diyet Lif Kaynağı Olarak İğde Tozu İlavesinin Hamur Ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisinin İncelenmesi | Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK |