Yüksek Lisans
Sıra Yıl Öğrenci Ad-Soyad Tez Başlığı Danışman
1 2014 Saniye AKDAŞ

Mandalinaların farklı kurutma şartlarında  biyoaktif bileşenlerinin   degradasyon kinetikleri

Yrd.Doç.Dr. Mehmet BAŞLAR
2 2015 Merve KAYA Sinbiyotik yoğurt üretimi ve reolojik fonksiyonel ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi Yrd.Doç.Dr. M. Zeki DURAK
3 2015 Gözde KUTLU Misk adaçayı (Salvia sclarea) tohumlarından optimum koşullarda üretilen gamın fizikokimyasal, kompozisyonel ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ
4 2015 Ayşegül BEŞİR  Kudret narı (Momordica charantia L.) ekstraktı içeren polimerik mikro/nano partikül ve liflerin elektrospinning yöntemi ile eldesi Doç.Dr. Talip KAHYAOĞLU
5 2015 Zeynep Hazal TEKİN Biberlerin kurutulmasında kalite özelliklerinin iyileştirilmesi amacıyla ultrason destekli vakum kurutma yönteminin uygulanması
Yrd.Doç.Dr. Mehmet BAŞLAR
 
6 2016 Gizem Cansu FEYZİOĞLU Satureja hortensis L. uçucu yağ yüklenmiş kitosan nanopartiküllerinin ve kitosan filmlerinin üretimi ve karakterizasyonu Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK
7 2016 Hüma FERSAHOĞLU Farklı renklerdeki gülhatmi çiçeklerinin biyoaktif özellikleri Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
8 2016 Mahmut KILIÇLI Marulların mikrobiyal güvenliğinin sağlanmasında düşük şiddetli elektrik akımı ve ultrases işlemlerinin etkisi Yrd.Doç.Dr. Mehmet BAŞLAR
9 2016 Perihan Kübra ÇİÇEK Elektrodöndürme tekniği ile üretilen kurkumin yüklü gliadin nanoliflerinin üretimi ve karakterizasyonu Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ
10 2016 Ahmet Abdullah US Yeşil çaylardan farklı yöntemlerle kateşin ve kafein ekstraksiyonu ve bunların saflaştırılması için uygun adsorbanların belirlenmesi Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
11 2016 Cansu AKGÜL PEHLİVAN Çölyak hastaları için ekmek yapımında gölevez (Colocasia esculenta L. schott) yumrusunun kullanımı Prof.Dr. Muhammet ARICI
12 2016 Nihan SAĞCAN Yeşil çaydan L-teanin ekstraksiyon optimizasyon ve saflaştırılması Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
13 2016 Aslı MUSLU Gıda atıklarından geri kazanılan modifiye pektinin reolojik özelliklerinin belirlenmesi Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ
14 2016 Ceyda VATANSEVER Gıda endüstrisinde kullanılan glukomannan yapılı biyopolimerlerin kompozisyonel, moleküllerin, termal ve arayüzey (Hava/su) özelliklerinin belirlenmesi Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ
15 2016 Eda ÇALIŞKAN İstanbul ilinde satışa sunulan pastaların patojen varlığının incelenmesi Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK
16 2016 Elif Şeyma USLU Zayıf unların ekmeklik kalitelerinin pelemir (Cephalaria syriaca) ekstraktı ilavesiyle geliştirilmesi Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK
17 2016 Miray SARDOĞAN Badem iç kabuğunun unlu mamüllerde değerlendirilme imkanları Prof.Dr. Muhammet ARICI
18 2017 Ayşen ARSLAN DEVELİOĞLU Un ve unlu mamüllerde L-sistein tespitine yönelik kromatografik ve spektroskopik metodların geliştirilmesi Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
19 2017 Hamza GÖKTAŞ Farklı polimerizasyon derecesine sahip inülinin kaplamalık çikolatada kullanım olanaklarının araştırılması Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
20 2017 Kübra ÖZKAN Fermentasyonun bazı sebzelerin biyoaktif özelliklerine etkisi Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
21 2017 Hakan BAŞDOĞAN Tahinlerdeki faz ayrımı ve reolojik özellikler üzerine ultrases işleminin etkisi Yrd.Doç.Dr. Salih KARASU
22 2017 Olgun ÇIRAK Fourier transform infrared spektroskopisi (FTIR) ile sütte tür tayini yapılması Yrd.Doç.Dr. M. Zeki DURAK
23 2017 Saliha MEMİŞ Çemen tohumu bazlı nanokil katkılı biyobozunur nanokompozit film üretimi ve karakterizasyonu Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK
24 2017 Alican AKÇİÇEK Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması Yrd.Doç.Dr. Salih KARASU
25 2017 Tuğçem ÖZKAYA Melastan dekstran üreten leuconostokların izolasyonu dekstran üretimi ve özellikleri Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
26 2017 Selma KAYACAN Farklı monofloral arı polenlerinin gama ışınlama ve UV-C uygulaması ile dekontaminasyonu Prof.Dr. Osman SAĞDIÇ
27 2017 Berivan ATA Sıcak suya daldırma yönteminin havucun raf ömrü ve kalitesine etkisi Prof.Dr. Muhammet ARICI
28 2017 Burcu KARAMAN YAŞAR Gölevez nişastasının yapısal, fizikokimyasal ve jeleşme özelliklerinin belirlenmesi Prof.Dr. Muhammet ARICI
29 2017 Umay Sevgi VARDAR Patates lifinin karakterizasyonu ve glutensiz ekmeğin reolojik ve teknolojik özelliklerine etkisi Doç.Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ
30 2017 Mustafa Ümit İRKİLMEZ Sürekli sistemde ultrason uygulamasının şalgam suyunun raf ömrü ve kalite özellikleri üzerine etkisi Prof.Dr. Muhammet ARICI
31 2017 Adem CAN Süte yumurta ilavesinin üretilen çeşnili süzme yoğurtların bazı fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi Yrd.Doç.Dr. M. Zeki DURAK
32 2017 Neyran ŞAHAN Buğday, maş fasulyesi ve yeşil mercimek tohumlarının çimlendirme öncesi bitki hidrosolleri ile dekontaminasyonu Yrd.Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK
33 2019 Ecem POYRAZ YILDIRIM Dinamik ışık saçılım spektroskopisi ile zein polimerinin mikroreolojik özelliklerinin belirlenmesi Prof. Dr. Mustafa Tahsin YILMAZ
34 2019 Burcu KARAKELLE Proses Koşullarının Farklı Oranlarda Amiloz/Amilopektin İçeren Nişastaların Jelleşme Davranışına Etkisi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Said TOKER
35 2019 Zeynep YAVUZ Ekmeklik Unlara Diyet Lif Kaynağı Olarak İğde Tozu İlavesinin Hamur Ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisinin İncelenmesi Doç.Dr. Fatih TÖRNÜK